Maklumat Korporat
Fungsi
Prestasi Piagam Pelanggan
Skim Perkhidmatan
Sistem Semakan Online Urusan SPKP
Emel / Telefon
Kelayakan
Program & Aktiviti
Laporan Tahunan SPKP
Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online

PautanPrint
Perutusan Setiausaha
YBhg. Datuk Zohari bin Said
SETIAUSAHA
Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan
Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan (SPKP) adalah agensi yang melaksanakan tanggungjawab sebagaimana termaktub di bawah Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan iaitu melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat, menukarkan dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan di bawah bidangkuasanya. Laman ini secara amnya memberikan sedikit sebanyak maklumat yang dijangka dapat membantu agensi-agensi kerajaan dan juga orang awam, khususnya untuk mengetahui dengan lebih lanjut segala aktiviti yang dilaksanakan oleh Suruhanjaya ini.

Lazimnya kemudahan berinteraksi dengan pelanggan agak sukar jika dibatasi oleh aspek-aspek fizikal seperti perhubungan yang jauh antara pelanggan dengan agensi berkenaan. Dengan adanya laman ini, pelanggan dapat terus menghubungi Suruhanjaya ini secara terus dan selanjutnya membantu menjayakan kehendak pelanggan, sama ada bagi memenuhi keperluan individu atau pun agensi-agensi berkenaan.

Suruhanjaya ini sentiasa berusaha sedaya upaya bagi memenuhi kehendak dan keperluan pelanggan. Sehubungan dengan ini saya mengalu-alukan pandangan yang membina untuk memantapkan lagi pengurusan maklumat dan kemudahan yang disediakan ini. Selamat melayari laman web SPKP, sumber maklumat dan kerjaya anda di dalam Perkhidmatan Awam Malaysia.

Sekian, terima kasih
 
Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan (SPKP)
Aras 10, Blok F1, Kompleks F, No.2, Lebuh Perdana Timur A, Presint 1 Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62000 Putrajaya
Tel: Faks:


Anda pelawat yang ke- : free page hit counter
sejak 20 April 2010

Tarikh kemaskini:
09 Mac 2020

Dasar Privasi :: Dasar Keselamatan

Penafian: Kerajaan Malaysia dan Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini.
Hakcipta TerpeliharaŠ 2016 Laman Web Oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan. Sesuai dipaparkan menggunakan IE versi 6.0 dan ke atas dengan resolusi 1024 x 768.