Maklumat Korporat
Fungsi
Prestasi Piagam Pelanggan
Skim Perkhidmatan
Sistem Semakan Online Urusan SPKP
Emel / Telefon
Kelayakan
Program & Aktiviti
Laporan Tahunan SPKP
Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online

PautanPrint
Keahlian
Perkara 138(2) menetapkan bahawa keahlian Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan hendaklah terdiri daripada seorang Pengerusi (yang juga merupakan Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam), Peguam Negara atau jika Peguam Negara ialah seorang ahli Parlimen atau dilantik tidak daripada kalangan anggota Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan, Peguam Cara Negara dan seorang atau beberapa orang ahli lain yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong, selepas berunding dengan Ketua Hakim Negara, daripada kalangan orang yang menjadi atau pernah menjadi atau yang layak menjadi hakim Mahkamah Persekutuan atau Mahkamah Rayuan atau Mahkamah Tinggi atau yang pernah menjadi hakim Mahkamah Agung sebelum Hari Malaysia. Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam hendaklah juga menjadi setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan.
 
Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan (SPKP)
Aras 10, Blok F1, Kompleks F, No.2, Lebuh Perdana Timur A, Presint 1 Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62000 Putrajaya
Tel: Faks:


Anda pelawat yang ke- : free page hit counter
sejak 20 April 2010

Tarikh kemaskini:
09 Mac 2020

Dasar Privasi :: Dasar Keselamatan

Penafian: Kerajaan Malaysia dan Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini.
Hakcipta TerpeliharaŠ 2016 Laman Web Oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan. Sesuai dipaparkan menggunakan IE versi 6.0 dan ke atas dengan resolusi 1024 x 768.