Maklumat Korporat
Fungsi
Prestasi Piagam Pelanggan
Skim Perkhidmatan
Sistem Semakan Urusan Perkhidmatan
Emel / Telefon
Kelayakan
Program & Aktiviti
Laporan Tahunan SPKP
Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
Muat Turun

PautanPrint
Urusan Pelantikan
Pelantikan ke jawatan Pegawai Undang-Undang oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan secara tetap atau kontrak termasuklah pelantikan kali pertama dan pelantikan seseorang pegawai yang sedang berkhidmat dalam mana-mana skim perkhidmatan.

Bagi calon yang telah mendaftar permohonan jawatan Pegawai Undang-Undang Gred L41 melalui Borang SPA9 Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA), calon yang mempunyai kelayakan mengikut syarat skim perkhidmatan Pegawai Undang-Undang Gred L41 dan melepasi tapisan ditetapkan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan (SPKP) akan dipanggil temu duga oleh Jabatan Peguam Negara atau Pejabat Ketua Pendaftar, Mahkamah Persekutuan. Calon yang berjaya dalam sesi temu duga berkenaan akan ditawarkan pelantikan ke jawatan Pegawai Undang-Undang Gred L41 sebagaimana diluluskan SPKP.
 
Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman Dan Perundangan (SPKP)
Aras 10, Blok F1, Kompleks F, No.2, Lebuh Perdana Timur A, Presint 1 Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62000 Putrajaya
Tel: Faks:


Anda pelawat yang ke- : free page hit counter
sejak 20 April 2010

Tarikh kemaskini:
10 Januari 2022

Dasar Privasi :: Dasar Keselamatan

Penafian: Kerajaan Malaysia dan Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini.
Hakcipta TerpeliharaŠ 2016 Laman Web Oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan. Sesuai dipaparkan menggunakan IE versi 6.0 dan ke atas dengan resolusi 1024 x 768.